Sfaturi din dragoste pentru dragoste.

Image

E destul de complicat să iubești și să și știi ce înseamnă asta. E și mai complicat să accepți adevărul de la an la an: că nu s-a schimbat nimic din tine mai mult decât reacțiile. Că ești tot același puști gelos și nesigur, doar că acum ai învățat să pui altfel problema.

E același jucător în teren, s-a schimbat doar repriza.

Nu am nici o tangență cu sporturile, părea potrivit. Dar am alte secrete mai bune de-atât. Am iubit mult, deloc, prost, bine, degeaba și cu un scop, în toate felurile. 

Știu, e minunat să complicăm lucrurile într-o relație, dar ca să fiu sinceră, totul se rezumă, în final, la niște reguli tare simple pe care le știm oricum, dar le refuzăm doar de dragul călătoriei. O să fac rezumatul acesta pentru conștiințele leneșe, poate o trezesc și pe a mea.

În primul rând, o să greșești. Mult. Atât de mult încât la un moment dat o să te plictisești să-ți dai câte o palmă peste frunte. Unele greșeli nu o să mai aibă nici nume.

Regula numărul unu a greșelilor: vorba cu „din greșeli înveți” e puțin înșelătoare dacă o ai în cap doar ca pe o lecție de școală. Nu spune degeaba „greșeli”, la plural. Să nu te bucuri dacă ai făcut o greșeală că vei fi mai înțelept după. Stai liniștit, faci o greșeală de cel puțin trei ori până te înveți minte, că ești mai mult încăpățânat decât înțelept.

Nu-ți pierde timpul cu făcut investigații, analizat fraze și mesaje toată noaptea, verificat orice mijloc de comunicare al celuilalt. Dacă încă simți nevoia să faci asta, poți să te calmezi, nu e persoana bună pentru tine. Când va veni persoana potrivită, va dispărea și paranoia ca prin minune.

Nu te mai chinui să-l faci să te iubească. Iubirea te face fericit, nu te obosește seara. Iubirea e când se uită la tine dimineața și îți spune că ești frumoasă, nu când te trezești înaintea lui și fugi la baie să te machiezi. Iubirea e atunci când face un gest frumos fără să-i atragi tu atenția. Iubirea surprinde, nu șochează.

Pentru fiecare minut în care nu-i acorzi atenție pentru că te-ai făcut comod știind că e acolo, altcineva o face pentru tine. Și oricine, oricât te-ar iubi, are nevoie să-și reamintească. Dacă nu-i oferi tu liniștea asta, altcineva o s-o facă să aibă un vis calm noaptea. Ține minte că nimeni nu își e sieși suficient, de-aia a ales să fiți doi.

Urmează-ți instinctele. Dacă există un sentiment puternic care nu te lasă să dormi noaptea, e probabil adevărat, oricare-ar fi el, de bine sau de rău. Avem darul acesta, să intuim când vine vorba de omul de lângă noi, învață să-l exploatezi.

Nu-ți mai irosi timpul căutând să dai explicații. Nu ești dator nimănui, viața ta e a ta și-atât. Nimeni nu trebuie să înțeleagă dacă tu ești împăcat cu tine.

Nu trebuie să fii perfect ca să fii iubit. Nu îți trebuie nici picioarele, nici abdomenul, nici părul, nici ochii perfecți. Și mie-mi plac revistele, dar îmi plac mai mult oamenii reali.

Oricât de bun ai fi, cineva te va lovi întotdeauna fără să înțelegi nici tu, nici el de ce. Tu doar să știi că nimeni n-are dreptul să te-atingă decât dacă îi așezi tu mâna pe tine.

E-n regulă să-ți șteargă el lacrimile uneori, s-ar putea să te surprindă atingerea.

Dacă ai vreun gând să pleci, bagă-ți căștile-n urechi și ieși pe ușă.

Nu încerca să păstrezi oameni în viața ta care au căutat mereu o cale de scăpare. Vă îngropați unul pe celălalt.

Nu iubi niciodată pe cineva care-ar fi indiferent dacă ai pleca. Ești doar în vizită în viața lor și vizitele sunt doar de curtoazie de cele mai multe ori.

Îndrăgostește-te doar de cine ar merge cu tine cu tramvaiul până la capăt și ar râde tot drumul de tine că nu-ți ating picioarele podeaua când stai pe scaunele din față.

Azi am mers singură cu tramvaiul aproape până la capăt. Am coborât o stație mai devreme. Ploua și nu eram pregătită.

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sfaturi din dragoste pentru dragoste.

  1. peapetulburi zice:

    Hihi, involuntar mi-ai adus aminte de o tipă (dusă cu căpşorul) pe care o tot prind când iau ratb-ul din dr. taberei. Cântă şi dă încontinuu din picioare, profitând de faptul că nu-i ajung tălpile la podea. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s