Cum, sexisme?

Image

Ploua. Discuții latente la 4 dimineața.

Îmi povestea o prietenă despre aventura dintre două femei și cum sunt ele privite. Spuneam că-s cinică, că deși susțin orice alăturare între oameni, și eu privesc conexiunea publică diferit, nu prea mi-e clar de ce. Așa ni s-a implantat în minte de mici, unele limite sunt greu de depășit.

Și i-am spus că eu nu cred în orientarea sexuală, cred în relațiile interumane. Întâi iubești la un om mirosul pielii, frecvența cu care clipește, libertatea zâmbetului. Îi iubești entitatea, apoi sexul. Iubești întâi spiritual, te conectezi.

Homosexualitatea ar fi o boală psihică, spun ei. Prefer să nu cred. Așa, suntem noi oamenii, trebuie să găsim mereu o explicație la orice, să identificăm complet un lucru, un fenomen, să-l „demonstrăm științific”. N-aș vrea niciodată să cunosc lumea orbește, ar seca de tot, ar rămâne fără urmă de mister, și-atunci ce ne mai rămâne? Sărăcăcim ființa, îi furăm lumina.

Iubesc bărbații, dar aș putea la fel de bine să mă îndrăgostesc mâine de o femeie și viața ar decurge la fel de normal.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Cum, sexisme?

 1. Exact asta cred si eu dar natura omului ne schimba.

 2. Da, ai dreptate, deşi există puţină confuzie în ceea ce afirmi. Şi asta fiindcă nu delimitezi, nu defineşti clar starea de „îndrăgostire” de actul sexual şi nici ce legătură vezi tu între ele. Nu cu mult timp în urmă homosexualitatea era într-adevăr privită ca o afecţiune de natură psihică prin faptul că actul sexual „împotriva firii” era considerat ca fiind comportament deviant. Despre problema asta, eu am o părere pe care şi singur o consider ca fiind ciudată. Pot accepta o relaţie de convieţuire între două persoane de acelaşi sex, dar vomit la gândul unei apropieri de natură sexuală. Rectul încă nu apare în manualele de anatomie ca organ sexual după cum nici penisul de plastic nu este amintit în ele. Şi dacă acceptăm această deviaţie de comportament ca fiind normală, cât timp va trece până când, pe acelaşi considerent şi pedofilii îşi vor clama preferinţele sexuale ca acceptabile în numele „diversităţii” ? Şi mă gândesc că chiar şi zoofilii ar avea o şansă să îşi conducă oaia la altar, nu ?

  • Îți respect punctul de vedere, doar că eu percep puțin altfel lucrurile. Spui că poți accepta o relație de conviețuire între două persoane de același sex, dar nu ești de acord cu actul sexual. Dar cele două coexistă. Nu poți iubi pe cineva și trăi cu el/ea fără a avea contact sexual. Odată cu iubirea, vine și dorința fizică, îi iubești corpul și-l vrei, deci vine natural. Cât despre pedofilie și zoofilie, nu cred că se pot compara. Acestea sunt perversiuni și sunt bolnave. Nu consider că a avea o relație matură cu o persoană asemenea ție este pe aceeași lungine de undă cu a batjocori puritatea unui copil sau a avea o „relație” (sau cum să-i spun?) cu o ființă de altă natură, altă specie. Dar desigur, fiecare vede lucrurile altfel și ca întotdeauna, adevărul este undeva la mijloc.

  • justanairhead zice:

   cred ca faci o mica confuzie !Nu poti compara homosexualitatea cu zoofiilii si pedofilii. In primul rand , a fi homosexual- te simti atras de acelasi sex si da , exista contactul sexual dintre cei doi oameni cu consimtamantul lor si fiind majori .Apoi se pun sentimente . Exista iubire . Nu inteleg de ce va rezumati doar la actul sexual . Apoi zoofiilia .. act sexual intre un om si animal . Animalul nu-si poate da consimtamantul sau poate traiesc , eu pe alta lume si nu stiam ca animalele vorbesc. Si apoi pedofilia .. un om adult abuzeaza de un copil. Din nou , nu exista acel consimtamant. Si de ce o numesti deviatie de comportament ? Pur si simplu , te nasti . Daca te-ai fi documentat un pic,ai fi vazut ca s-au observat comportamente homosexuale la peste 1500 de specii de animale. Interesant este ca procentele in care se gasesc indivizii neheterosexuali la diferite specii de mamifere si pasari tind sa fie constante ceea ce dovedește ca homosexualitatea nu este o “invenție umana” ci un caracter destul de vechi din punct de vedere filogenetic, comportamente homosexuale intalnindu-se si la caracatițe. Si de incheiere , casatoria nu inseamna musai sa te duci la altar si sa te unga popa cu mir . 🙂

   • No, shit ! Şi nu spun asta cu trimitere la obiectul „iubirii corpului” dintre doi gay. Homosexualitatea ori e genetică, ori devine apanajul majorilor ?, că nu mai înţeleg… Eşti gay abia după ce împlineşti 18 ani şi primeşti consimţământul unui altuia să îl lucrezi pe la spate ? Iar referitor la caracatiţe, chiar am o nedumerire. O caracatiţă este „homosexuală” între toate cele 4 perechi de „picioare” ? Anyway, mulţumesc pentru lămurirea cu căsătoria, popa şi mirul. Eu unul nu reuşisem să mă iau în serios şi mă gândeam că am făcut o glumă. Se pare însă că eman mai multă seriozitate decât bănuiam.
    Ce îmi e cel mai drag atunci când se pun în discuţie astfel de subiecte este că, inevitabil, apare polemica. În loc de un simplu „Ok. E punctul tău de vedere”, se simte nevoia să se aducă argumente de parcă nu e clar că percepţia fiecăruia asupra fenomenului este suficient de bine delimitată. Mie-mi provoacă repulsie şi nici zeci de trimiteri la minunata lume animală ori aducerea în discuţie a bagajului genetic (btw, unii se pare că se nasc cu gena crimei, nu ?, devin aprioric acceptaţi ?) nu vor schimba asta.

   • justanairhead zice:

    M-am facut eu inteleasa prost. Intodeauna vor exista argumente pro-contra , Plus da, te nasti .. si cand spun ca ambii sa fie majori si sa-si dea consimtamantul … de ce spun asta? pentru si cum exista in lumea heterosexuala: diferenta de varsta este o problema. Se poate presupune ca ai influentat persoana , parintii (ca de ex) ar depune reclamatii ca ai intretinut relatii sexuale cu un minor 😉 (mai ales daca nu te suporta) nu de asta fuge multa lume ? cunosc n persoane adulte care fug ca de dracu de persoanele minore. 🙂 si nu doar in viata gay-lor ci si in viata str8 , viata de zi cu zi. O zi faina!

 3. Lunatica zice:

  homosexualitatea nu e o boala si nici un pacat , eu am convingerea ca toti suntem bisexuali. Numai ca unii nu vor sa recunoasca sau nu se cunosc suficient de bine incat sa o faca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s